Rörmokare

Vad vore Stockholm utan rörmokare

Mycket kan hända som får humöret att svikta. Men när det blir översvämning är det nära till både skrik och tårar. Så vad vore Stockholm utan rörmokare.

Det hade varit en lugn kväll. Ungarna hade varit på sina rum och gjort läxor. Frugan var och handlade. Så Erik kände det nästan som om han var helt ensam. Det enda som hördes var diskmaskinens brummande. Kanske skulle han gå ner i källaren och sätta på en tvättmaskin. Sagt och gjort.

Ett ljud som inte borde vara där nådde hans öron så snart han öppnade källardörren. Det var ljudet av rinnande vatten. Som skjuten ur en kanon for han ner och där trappan tog slut och golvet vid blev Eriks tofflor blöta. Det var vatten i hela källaren. Han hittade det läckande röret snabbt och ringde rörmokaren.

Rörmokare på akututryckning

Trycket på vattnet var enormt och det var tur att han visste var man stängde av det. Källaren blev overkligt tyst. Sen hördes en bil på avstånd. Han hade bestämt sig för att anlita en rörmokare i Stockholm och var imponerad över hur snabbt denne kom på plats. Det visade sig vara bara själva gången som var vattenfylld.
.
Rörmokaren jobbade effektivt och berättade, till Eriks lättnad, att det inte var röret som var trasigt utan en plastmutter som gått sönder. Därav vattenmängden. Men förloppet hade blivit kort så bara de fick bort vattnet skulle det gå fort att torka upp. Tacksam över att risken för fuktskador var minimal vinkade Erik av rörmokaren.