Bil

Skrota bilen i Stockholm och värna miljön

Skrota bilen i Stockholm om du vill ge miljön och din fysik en välbehövlig boost. Det är nämligen nyttigt både för dig och planeten att fimpa bensintanken.

Den gröna vågen är här igen. Skrota bilen, börja cykla! Det är i alla fall ett slagord som möter den som följer miljömedvetna personer på sociala medier. Det pågår till och med en liten kult kring vem som kan cykla mest och använda bensindrivna färdmedel minst. Du kanske är sugen att haka på?

Inte konstigt i så fall, eftersom det faktiskt är mycket trevligt att cykla. Det tycker i alla fall de flesta, så länge som inte cykelturen blir alltför lång. (Många cyklister rapporterar dock att man får bättre sittfläsk med tiden, och kan utöka räckvidden för cykeln efter ett tag.)

Skrota bilen i Stockholm – men bränn den inte först

Oavsett anledning till att du vill skrota din bil i Stockholm, kan det vara fint att höra att en modern bilskrot faktiskt kan liknas vid en återvinningscentral för bilar. Tiden då trasiga bilar stod och läckte olja på bilskrotens gård är sedan länge förbi. I dag tas i princip allt på bilen tillvara. Så du kan lugnt fimpa din bensintank och satsa på ekrar och styren istället.

Se bara till att du inte fimpar I din bensintank. Då kommer bilen smälla till och brinna upp, och förvandlas till ett miljöfarligt eldinferno. Dessutom kommer du inte kunna använda dig av erbjudandet att skrota din bil gratis i Stockholm. En bil som icke är komplett kostar pengar att skrota.