Annat

Rätt kontorsbelysning i Stockholm

Har du koll på att belysningen är viktig för din arbetsergonomi? Rätt kontorsbelysning är nämligen jätteviktigt. I Stockholm kan du få hjälp med detta.

En god arbetsergonomi handlar inte bara om att ha rätt teknik vid tungt arbete eller statiska ställningar. Man måste också ha en bra ergonomi vid skrivbordet. Det handlar om att ha en bra stol, gärna med armstöd, som går att ställa in efter just dig så att du kan sitta med bra hållning. Gärna också ett höj- och sänkbart skrivbord.

Det ska vara rätt avstånd mellan ögon och datorskärm. Det är bra att avlasta handleden med ett handledsstöd om du använder datormusen mycket. Förutom detta så behöver belysningen vara den rätta. Bra kontorsbelysning är a och o.

Analysera din kontorsbelysning

Hur ska ljuset vara då? Det ska riktas så att det inte uppstår reflektioner så att du bländas. Det får till exempel inte reflekteras i datorskärmen. Då behöver du kisa, vilket i sin tur kan leda till huvudvärk. Såklart behövs en god arbetsbelysning även vid andra typer av arbeten än kontorsjobb. Men då behöver man kanske tänka på lite andra saker. Är det allmänbelysning som behövs, eller är det punktbelysning?

Ligger kontoret i Stockholm så har du tur. Där finns många duktig arbetsterapeuter som kan hjälpa till med ergonomin för kontoret. Däribland belysningen. De kan göra en analys av det nuvarande kontoret och sedan föreslå förbättringar. Visst det kostar lite, men man tjänar på det i längden. För ingen vinner på att man blir sjukskriven för huvudvärk som beror på fel kontorsbelysning. Läs mer om kontorsbelysning på den här hemsidan: kontorsbelysningstockholm.se