Städ

Kvalitet före pris hos en städfirma i Stockholm

Att man sedan 2007 kunnat använda sig av en professionell städfirma för att få sina hushållsnära tjänster omhändertagna till ett billigare pris har gjort att fler och fler också väljer den lösningen. Det vill säga – fler anser sig ha råd att anlita en städfirma i och med att rut-avdraget infördes och detta också av naturliga skäl. Kan man som familj köpa sig mer tid genom att anlita en städfirma för exempelvis hemstädning och där man drar av halva arbetet för jobbet på sin deklaration och får pengarna tillbaka på skatten så är det också klart att många tar den chansen.

Att rut-avdraget numera är förändrat och gäller med ett tak om 25.000 kronor per år och per person – mot tidigare 50.000 kronor – kommer inte att påverka så många och därför så spår vi att ökningen kommer att öka och detta främst i de städer där man behöver hjälp som allra mest. Detta gäller de större svenska städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö – och där Stockholm är den stad där behovet är som allra störst. Något som bevisas av att det är i Stockholm som flest familjer använder rut-avdraget och som kan förklaras av att det där finns en högre stressnivå rent generellt.

En städfirma i Stockholm för hjälp med hushållsnära tjänster är alltså för många familjer att anse som en livräddare och som en absolut nödvändighet i dagsläget och vi tänkte av den anledningen rada upp några tips gällande detta. Det vill säga; bor du i Stockholm och vill anlita en städfirma så finns det några saker att tänka på innan; detta beroende på att det finns ett stort urval och att alla städfirmor inte håller samma höga kvalitet. Till syvende och sist så är det nämligen exakt det som det handlar om då man söker en partner för städning: god kvalitet.

Här är några tips kring hur du ska tänka för att hitta rätt städfirma i Stockholm.

  • Priset. Bortse från detta en smula. Du kommer att få till stånd ett förmånligt pris tack vare ditt rut-avdrag och att aktivt jaga den billigaste städfirma som finns i Stokholm kan vara förödande. Det handlar, trots allt, om ditt eget hem och personliga sfär.
  • Referenser. Här ska du anstränga dig lite extra. Ett positivt omdöme från en tidigare- eller befintlig kund är något som verkligen smäller högt för en städfirma i dagens Stockholm. Be om nummer och ring. Finns det inga referenser så bör du tolka detta som ett tecken på vilken kvalitet som företaget egentligen besitter.
  • Samma person. Vem städar, hur ofta och vad händer om denne är sjuk? Som sagt, det handlar om ditt hus och där gäller dina villkor. Du har rätt att veta vem som städar ditt hem och den städfirma du anlitar i Stockholm ska kunna se till att samma person kommer vid varje tillfälle. Se till att träffa personen i fråga också för ytterligare trygghet.