Husdjursbloggen

Så städar du med husdjur hemma

Har du också husdjur hemma som drar in allt som finns i skogen, på landsvägen och i senaste uppgrävda grop? Då har du att göra, liksom resten av landets husdjursägare. Det bästa som våra husdjur borde göra när de har varit utomhus och bökat runt i jorden, är att ta sig en egen lite dusch, och duscha av tassarna. Det år dock få husdjur som vet hur de skulle göra, eller vad som är önskvärt av sin matte eller husse. De har ju ingen aning om vad det är vi människor tycker är smutsigt och vad vi önskar av  våra husdjur.

Borde vi lära djuren tvätta sig?

Ska vi slippa städa oss halvt fördärvade är det dags att införa vissa vanor som kan underlätta för våra husdjur när de ska komma in utifrån.

Placera mattor som husdjuren kan torka av sina tassar på invid dörren. Man kan även placera den mattan i hundkorgen, eller kattkorgen som oftast är den plats dit husdjuren går när de har kommit in.

Viktigt hålla borta pälshår

Nu är det ju inte bara smutsen utifrån som smutsar ner våra bostäder. Det är även när de vistas inomhus som gör att de smutsar ner hemma. Som när de stryker längs väggar, soffor och golvlister. Då är det bra att komma ihåg att dammsuga extra mycket där hunden eller katten mest stryker omkring i bostaden. Särskilt favoritsoffan brukar bli smutsig som snabbast.

Då är det mycket viktigt att dammsuga den minst var femte eller sjätte dag. Att rengöra huskorgen och kattkorgen är ju lika viktigt som att dammsuga soffan. Den ska dessutom tvättas minst var sjätte månad.

Katter är inte lika smutsiga av sig som hundarna, men deras katthår smutsar ner desto mer. Om man inte vill att barnen eller familjemedlemmarna ska bli allergiska, gäller det att hålla efter så att katthåren inte sprids. På samma sätt är det med hundhår.

Anlita hemstädning i Uppsala

Är det så att man inte vill eller orkar städa så där noga, om man har husdjur, kan man i stället anlita en hemstädning, som kommer och städar, antingen en gång i månaden eller varannan vecka, eller om man så önskar, en gång i veckan. 

Om du anlitar hemstädning, till exempel i Uppsala betalar du några tusen i månaden, men kan dra av 30 procent, minst, oftast mer när du sedan betalar skatt. Många företag drar av det åt dig, så att du slipper tänka och komma ihåg att göra de avdragen. Läs mer här.