Husdjursbloggen

När du behöver en kompetent veterinär i Järfälla

Precis som vi människor behöver vaccineras, blir förkylda eller fuska på andra sätt, blir ju våra husdjur det också. När kattungarna och hundvalparna är små, kan de drabbas av alla slags ”barnsjukdomar”, precis som vi människor. Det gör att vi alltid bör vaccinera våra husdjur, och sköta om deras hälsa. De flesta hundar, till exempel bör borsta sina tänder minst en gång om dagen. Nu är det ju stört omöjligt för en hund att borsta sina tänder. Det går ju inte. Därför måste alla hussar och mattar göra det åt sin hund. Alla katter med långt hår, behöver få en ordentligt kamning av sitt långa hår, om de har det. De behöver avmaskas med jämna mellanrum, om de är utekatter, vill säga.

När våra husdjur blir sjuka

Blir våra husdjur sjuka är det viktigt att kunna komma till en veterinär så snart som möjligt. Det vet alla som någon gång har haft ett husdjur. Särskilt om det händer att man som husse eller matte inte vet vad som fattas dem. Många av oss som har egna husdjur, mår nästan lika dåligt som våra husdjur om det skulle hända dem något.

Och precis som vi människor, kan husdjuren plötsligt insjukna, få infektioner, blir förkylda eller drabbas av någon annan sjukdom. De kan råka ut för någon olycka, eller något annat oförutsett. I alla de gångerna vill man kunna komma till en veterinär så snart som möjligt för att en veterinär ska kunna ställa en diagnos och ge vård. Ibland kan det hända att ett husdjur kan bli förkylda, få dåliga tänder eller blir smittade. Då är det viktigt att de kan komma till en veterinär som kan dels avgöra vad som har hänt husdjuren och som kan ge botemedel.

Tips på veterinär nära din bostad

Då är det viktigt att det finns en veterinär nära där vi bor med våra husdjur. Ska man komma in akut med sin lilla älskling på fyra tassar, är det praktiskt och behändigt om veterinären finns på en plats som det är nära att komma till, i någon av de förorter som finns i Stockholm, som Järfälla, Täby, Bromma eller Lidingö. Om du har behov av en veterinär i Järfälla, kan du läsa mer här: http://www.veterinärjärfälla.se.