Annat

Liveshopping – när du vill ha guidning

Liveshopping är en bra kompromiss när du har frågor kring en vara och inte vill handla osett på nätet eller besöka en butik och bli antastad av en expedit.

I dagens moderna samhälle finns det många olika sätt att välja mellan när du ska köpa saker. De som kan kosta på sig kanske skaffar en så kallad “personal shopper”. Vad gäller dagligvaror så går till och med mat till exempel att köpa på nätet och få hemlevererat nuförtiden. Har du glömt att beställa något så är det bara att sticka till dottern en peng och skicka henne till närbutiken. Då blir hon din egen personal shopper.

Fast när det handlar om inköp av sällanvaror, såsom kläder, hemelektronik, vitvaror och annat, så vill du kanske ha chansen att tycka till själv. Visst kan du beställa även sådant på nätet, men det är inte riktigt samma sak som att själv titta och klämma på varan i en fysisk butik.

Liveshopping är lagom anonymt

I butiken händer förstås ganska ofta att det kommer en expedit och frågar om man vill ha hjälp. Inget ont i det. Det är ju det de är till för och ibland har du kanske frågor som du behöver hjälp med att få svar på. Fast det händer säkert också att du råkar ut för lite väl gåpåiga expediter.

Då är liveshopping en riktigt bra variant att satsa på istället. Du får en förevisning av varorna utan att behöva besöka en butik. Och du har möjlighet att ställa frågor, men kan mellan dessa hålla dig i bakgrunden och bara iaktta presentationen.