Okategoriserade

Har man hundar måste man renovera hemma ofta

Tänk att man kan gilla hundar så mycket! Alla som har hund eller haft en sådan, vet hur mycket kärlek och glädje en hund kan ge. Det sägs vara mycket bra att ha ett sällskapsdjur, det måste inte vara en hund, kan lika bra vara något annat djur, men vissa delar av våra hjärnor sägs stimuleras endast av sällskapsdjur. Det är när vi umgås med djur som vi blir mer empatiska, mer harmoniska, pulsen går ner, vi stressar ner och så vidare. Det är mycket som gör oss människa mer humana, helt enkelt när vi umgås med djur.

Men som alla vet, slits en bostad mycket mer ner när man har sällskapsdjur hemma. Katter, till exempel, vässar gärna sina klor på möbler. Hundar har klor som slår mot golvet när de springer inomhus. Det är väl bara akvariefiskar som inte smutsar eller sliter ner våra hus. Men hur kul är det med akvariefiskar?

Inte konstigt att golv blir slitna

Det är ju inte så konstigt alls att våra golv blir slitna när man har djur hemma. De springer på golvet hela tiden (det gör vi ju också). Ibland möblerar man ju om,  då sliter man på det. Ibland drar man möblerna fram och tillbaka utan att man tänker på det, till exempel drar man stolen fram och tillbaka när man sätter sig, eller ställer sig upp. Golvet får ta en hel del stryk när både djuren och vi kliver fram och tillbaka på golvet. Samtidigt inser man att det inte är så stor idé att lägga ett nytt golv så länge man har sina husdjur. Efter bara några år blir de ju likadana. Dessutom är det mer miljövänligt att slipa om golv än att lägga ett helt nytt.

Så fungerar golv efter en slipning

När man slipar om ett trägolv, tar man fram en ny yta på golvet. Efter det är det viktigt att behandla det med något medel så att golvet håller i många år på nytt. En del tycker att det är dyrt att slipa om golvet – man får räkna med mellan 200-350 kronor per kvadratmeter – men att lägga ett nytt golv kostar ungefär 10 gånger så mycket. När man väl har slipat om ett golv måste man behandla det. Då kan man använda till exempel hårdvax, lack, bets eller olja. Många tänker att olja gör golvet mörkare, men man kan mycket väl lägga in pigment i oljan så att det inte gör golvet så mörkt. Här kan du läsa mer om hur du kan få till en golvslipning i Stockholm.