Bil

Besök en däckverkstad i Uppsala och var säker på vägarna

Slitna däck på bilen är en fara för både dig själv och andra på vägen, börjar de bli slitna så besök en däckverkstad i Uppsala och byt ut dem snarast möjligt.

Cornelis Vreeswijk sjöng att somliga går i trasiga skor. Medan det främst är någonting som kan vara ett problem för den som bär skorna, kan bilar med slitna däck vara en fara för alla. När vi tar körkortet får vi lära oss att hålla koll på mönsterdjup med mera, men tyvärr är det inte alla som faktiskt gör det i verkligheten.

På internet går det att hitta skrämmande eller komiska – beroende på hur man ser det – bilder på extremt slitna däck som borde kasserats för längesen. Om gummit på din egna bil liknar dessa är det förmodligen bäst att investera i nya om du ska ut på vägarna. Du kan köpa däck i Uppsala på en mängd olika platser, i olika prisklasser.

Låt en däckverkstad i Uppsala göra jobbet

Det kan tyckas att däckbyte i grund och botten inte är den mest komplicerade saken i världen. Detta är kanske sant om man ska byta från sommardäck till vinterdäck och vice versa och man har separata fälgar där däcken redan är monterade.

Lite mer komplicerat blir det dock när det handlar om att sätta på nya däck på en fälg. Det behövs verktyg de allra flesta inte har tillgängliga och risken är betydligt större att skada både däck och fälg om man inte riktigt vet vad man gör.