Rörmokare

Rörmokare från Stockholm, räddare i nöden

Trasiga rör och stopp i toaletter kan ge en lätt panikkänsla. Något som inte är nödvändigt då en rörmokare i Stockholm kan rycka ut alla dagar i veckan.

Det är tidig söndagmorgon och Anna ligger fortfarande och sover när dottern kommer inrusande. Hon skriker åt sin mamma att hon måste skynda sig. Anna får inte ur dottern vad som är fel. Med rusande puls stiger hon upp och drar på sig morgonrocken innan hon följer sin dotter som redan försvunnit ut genom dörren.

Anna hittar dottern utanför badrummet där hon står och pekar inåt. Innan Anna kommer fram förstår hon av doften att det har hänt något med toaletten. Vatten rinner i en strid ström från toaletten som svämmar över. Utan att tänka rusar Anna ut i köket och knappar fram rörmokarens journummer.

Rörmokare skapar flöde

Rörmokaren är hemma och kan komma till dem med det samma när han hör att det var stopp i toaletten. Han hade förklarat hur hon kunde stänga av vattnet så länge, vilket hon gjorde. Hon hann precis sätta på kaffe då det ringde på dörren och rörmokaren stod utanför. Anna tackade översvallande och visade vägen.

Det tog inte lång stund innan denne hade fått ordning på stoppet så att vattnet kunde rinna ner igen. Dottern hade för länge sedan somnat om så Anna frågade rörmokaren om denne ville ha en kopp kaffe och en macka. Det var det minsta hon kunde göra när hon väckt honom så bryskt.