Annat

OVK besiktning i Göteborg – för en hälsosam ventilation

Det är svårt att inte att vara inomhus på västkusten under vinterhalvåret. Därför bör du också göra en OVK-besiktning i Göteborg för att säkra inomhusluften.

Du ska aldrig nonchalera den luft du andas. Särskilt inte i inomhusmiljöer. För i ett land som Sverige, där det är mörkt och kallt större delen av året, är en genomsnittlig människa sannolikt inomhus större delen av den normala vardagen. I synnerhet i en stad som Göteborg, där det dessutom tycks regna nästan konstant.

Nästa fråga är då hur du säkerställer att till exempel anställda på ett kontor får andas hälsosam luft när de befinner sig i fastigheten. Svaret är naturligtvis att genomföra löpande OVK-besiktningar i byggnaden för att försäkra dig om att ventilationen fungerar som den ska. Någon annan lösning finns egentligen inte.

OVK besiktning ska göras löpande

Faktum är att en OVK-besiktning dessutom är obligatorisk för fastighetsägare. Så om du äger en byggnad där det vistas människor, då är det någonting du måste ta tag i. Äger du inte fastigheten men likväl spenderar mycket tid i den skadar det inte att påminna ägaren om att en sådan måste göras.

Särskilt inte om du börjat känna av besvär som huvudvärk och liknande på arbetsplatsen. Det är ett första tecken på att någonting kan behövas göras angående ventilationen. Så tveka inte med att se över när du ska boka en OVK-besiktning i Göteborg nästa gång. Ni har ju som sagt inte mycket annat val än att vara inomhus.