Husdjursbloggen

Så påverkas djuren av renoveringar

Många husägare dra sig för att renovera då man tror att det kommer påverka djuren man har i sin ägo. Äger man en hund så tro man att ett renoveringsprojekt kommer att att skapa stress och oro hos hunden och att det därför är bäst att lägga sina planer på is. Om detta kan vi säga två saker – det stämmer, men man bör ändå inte avstå. Att renovera är ibland en absolut nödvändighet och man får som hundägare (i det här fallet ) ställa det goda mot det onda.

Trots att hunden i fråga är en kär familjemedlem så kan man inte låta den diktera villkoren. Hundar må vara vanedjur – men det innebär inte att man inte kan göra nödvändiga förändringar. hunden i fråga kommer, efter en tid, att vänja sig vid den nya miljön som renoveringen för med sig. Det som man dock kan fokusera lite extra på är att renoveringen går fort och att man ser till att det företag man anlitar kan erbjuda effektiva lösningar – utan att tumma på kvaliteten.

Vi ska strax visa på hur en renovering kan effektiviseras, men först så ska vi även se saken från den andra sidan. Har du planerat en renovering i ditt hem så bör du informera arbetarna om att du äger en hund. Detta för att undvika olyckor – en stressad hund kan reagera negativt på nya människor och har din hund dessutom en instinkt som ligger i att vakta så blir det ännu värre. En idé är därför att du ordnar med hundvakt medan projektet pågår. Dels så kan företaget arbeta i lugn och ro och dels så slipper din hund stressas av nya människor och de höga ljud som renoveringar ofta för med sig.

Hitta en effektiv takläggare i Stockholm

Det exempel vi utlovade gällande effektivitet handlar om takläggare och det arbete som sådana kan erbjuda dig som husägare i Stockholm. Här har du nämligen ett val att göra – oavsett vilket typ av tak du ska byta från. Ser man till exempelvis tegel som material så tar det generellt sett längre tid att lägga än vad andra material gör; projektet blir därmed längre och påverkar din – och din hunds – livssituation mer.

Skulle du istället byta material och anlita en takläggare för att lägga ett nytt plåttak så kan arbetet ske snabbare. En takläggare idag kan nämligen lägga ett plåttak med hjälp av bandläggning; en arbetsmetod som går betydligt snabbare och som således inte har samma påverkan på er vardag.

Ett annat alternativ till tegel och till plåt som du och din takläggare kan överväga gäller aluminium. Något som dels är billigare, dels går ännu lite fortare att sätta på plats och som dels också går att få i en tegelimitation (som alltså efterliknar det “normala” taket du haft på din villa i Stockholm). Gällande tak av aluminium så bör du dock be samme takläggare att isolera ordentligt. Ljudet från exempelvis regn kan bli väldigt högt och stressa din hund. Liknande tankar går att överföra från takläggare även till andra branscher. Se till att undersöka vilka arbetsmetoder och vilka material som går att använda för att göra din renovering lite effektivare och därmed påverka ditt djur mindre.