Husdjursbloggen

Reparera slitmärken på golvet efter husdjuren

De flesta som har husdjur har nog märkt att golven kan ta diverse skada. Det kan vara skrapmärken från klor eller olyckligtvis fläckar från kiss eller avföring.

Vad kan man göra åt skadat golv?

Om djuren har orsakat skador på golvet så har du två val; stå ut med skadorna och eventuellt lägga en matta ovanför, eller åtgärda golvet. Innan du byter ut golvet helt så bör du kontakta ett företag som sysslar med golvslipning.

Golvslipningsföretag kan ge dig ett hum om hur skadat golvet är och om det går att åtgärda eller om golvet behöver bytas ut. Har du tur så behöver inte hela golvet bytas ut, men då kan det se tokigt ut om en yta är finare än resten av golvet. Så rekommendationen är absolut att först och främst rädda golvet istället för att behöva byta ut delar eller hela golvet.

Du kan rädda golvet själv

Det är inte omöjligt att rädda skador på golvet själv. Det kräver en hel del fix och verktyg, men det går. Om du är minsta osäker på hur du ska göra så är det bäst att ta hjälp av någon som är kunnig på att fixa till golv.

Golv som tål mer

Om ni har slitna golv och tar kontakt med ett företag som kan golv så kan de ge er värdefulla råd på vilket golv som passar hos er. De känner till alla typer av golv och vet vilka som står sig bättre mot vassa klor.

Många hundar springer till entrédörren om det plingar eller knackar på dörren. Startsträckan för rusningen till dörren påbörjas i olika delar av huset, men stoppsträckan blir alltid densamma i hallen. Ett tips är därför att satsa på klinker istället för lackade golv i just hallen. Klinker tål väldigt mycket och är lätt att hålla rent. Om ni har lackade trägolv så syns klomärken ännu tydligare.

Visst kan det låta tråkigt med linoleumgolv hemma, men det är relativt slitstarkt. Det finns dessutom många snygga färger att välja mellan så det behöver inte vara så tråkigt. Golvet kommer då klara både klomärken, inomhusrace och eventuella toalettolyckor. Självklart kan ni även satsa på ett golv som klarar att slipas om upp till 5-6 gånger, men har ni verkligen intresset av att slipa golvet en gång om året?

Vårt bästa tips för dig med slitet golv är att kontakta ett golvföretag som kan hjälpa dig att renovera golvet eller byta ut det till ett mer tåligt golv.