Husdjursbloggen

Husdjur – ett hårigt nöje

Det finns så många fördelar med att ha ett husdjur. Bland alla fina fördelar så finns den oändliga kärleken, närheten, det ständiga sällskapet och alla mysiga stunder tillsammans.

En av de få nackdelarna med att ha djur är att vissa djur hårar. Alla djur har inte päls, men speciellt djur med lång päls släpper mer hår. Inför vintern så är det många djur som får lite tjockare päls och som mot våren och sommaren släpper extrapälsen.  

Borsta regelbundet och helst utomhus

För att undvika hår i hela huset så kan du köpa en pälsborste och borsta ditt djur titt som tätt. Vissa djur kan borstas dagligen, medan andra kan behöva det en gång i veckan. Ju mer pälsvård du ägnar tid åt, ju mindre päls kommer ligga på golvet och på möblerna. Dock är det i princip omöjligt att helt undvika hår på golvet om du inte köper ett djur utan hår.

Ta hjälp med din hemstädning

Många upplever att det är jobbigt att städa efter sina djur. För att slippa det så kan du anlita ett städföretag som sköter städningen åt dig. Har du ett hem som lätt blir dammigt och skitit och dessutom har ett djur som hårar så kan du ha hemstädning en gång i veckan. Om ditt hem inte blir så smutsigt fort så rekommenderas ändå hemstädning varannan vecka. Dammsugaren bör du dock använda i alla fall varannan dag för att slippa husdjurshår överallt. Vid första städbesöket kan det vara bra om du är hemma så ditt djur får träffa städaren under kontrollerade former. Vi vill ju inte skrämma våra djur med en främling som går runt med dammsugaren i högsta hugg.

Undvik hår i soffan

Om du vill undvika päls i soffan och sängen så får du tidigt försöka lära ditt husdjur att det förbjudna ställen. Visa alltid tydligt vad som är okej och inte. Hundar kan lära sig relativt enkelt, men en katt är svårare. Med det sagt är det inte omöjligt att lära en katt vilka platser som är förbjudna och inte. Om du har ditt djur i sängen så rekommenderar vi att du byter lakan minst en gång i veckan. Det kan gömma sig små djur och kryp i pälsen som vi inte vill ha i sängen. Om du har hemstädning kan de sköta byte av lakan åt dig dessutom, så då sker det automatiskt en gång i veckan.

Kom ihåg att både du och dina djur kommer trivas och må bättre i ett rent hem. Hemstädning är ett otroligt bra alternativ för dig som vill lägga tiden på roligare och viktigare saker, som exempelvis umgås med ditt djur.