Husdjursbloggen

Ha hund kräver mer städning hemma

Har du husdjur, eller funderar du på att skaffa något husdjur? Då vet du att det innebär en hel del extra arbete. Det innebär mer arbete som djurägare då du måste städa buren, om du har ett marsvin eller en hamster. Även om du har en fisk i akvarium behöver du städa ur akvariet med jämna mellanrum. Har du en hund behöver du gå ut med din hund minst tre gånger om dagen.

Regelbundna promenader med hunden drar in smutsen

Att du går in och ut så många gånger om dagen kommer så småningom att märkas inomhus. Om inte annat så på hallgolvet kommer du att ha dragit in snö, sand och grus, både från dina egna skor och hundens tassar. Har du en katt drar även den in allt möjligt utifrån som väta från våta tassar. Att ha husdjur innebär alltså bland annat att du bör städa mer än innan du skaffade dig dem. Både katters och hundars tassar drar in det mesta utifrån. Det enda du kan göra för att förhindra det är att duscha djurens tassar. Eller så behöver du städa mer än förut om du vill ha ett städat hallgolv.

Anlita proffsen för ett städat hem

Om du inte hinner städa själv är det en bra idé att anlita en professionell hemstädning. Just hemstädning har varit en bransch i tillväxt det senaste året, visar färsk statistik från SCB (Statistiska centralbyrån). Den har växt mer än branscher som hamnar inom avdragen för ROT. Det är en hel del hantverkstjänster som går in under ROT-avdragen. Inom RUT-avdragen är det det en hel del som passar in, då det är tjänster som har med allt slags arbete med hushållsnära tjänster; trädgårdsarbete, städning av olika slag, tvättning och så vidare. Både ROT- och RUT-avdragen är bidrag som staten ger för att göra det billigare att anlita olika tjänster, liksom branscher inom ROT-avdragen. Inget konstigt med det, däremot är det välkommet att anlitandet av hemstädningen har vuxit så mycket det senaste året.

Inget skamligt att anlita hemstädning

Det gör att det blir lättare för privatpersoner att kunna anlita städning av ens hem. Det ses inte längre som något skamligt eller fult. Bor du till exempel i Gävle kan du läsa här om hemstädning, på: http://www.hemstädninggävle.se.